5 martie 2015: PRIETENII VATICANULUI ŞI LUPTĂTORII ÎMPOTRIVA ORTODOCŞILOR AU DISTRUS SFÂNTA MASĂ, AU SPART ICOANE, AU BOMBARDAT O BISERICĂ LA LUGANSK

5 martie 2015: PRIETENII VATICANULUI ŞI LUPTĂTORII ÎMPOTRIVA ORTODOCŞILOR AU DISTRUS SFÂNTA MASĂ, AU SPART ICOANE, AU BOMBARDAT O BISERICĂ LA LUGANSK…

IMAGINI CU JIHADUL VATICANULUI ÎMPOTRIVA ORTODOCŞILOR

 

Храм Северодонецкой епархии пострадал от обстрела

În timpul ultimelor bombardamente, un obuz a lovit acoperişul bisericii „Sfânta Treime” din regiunea Lugansk şi a explodat în interior, transmite astăzi serviciul de presă al Episcopiei de Severodoneţk (n.tr.  Doneţk-ul de Nord). Biserica a fost distrusă dupa acordul de la Minsk din februarie… mulţi locuitori din regiune au rămas fără casă.  

IMG_1001

Pereţii bisericii s-au dovedit rezistenţi, dar schijele de obuz au dărâmat aproape complet acoperişul, au distrus Sfânta Masă şi au spart foarte multe icoane. Biserica „Sfânta Treime” este una din cele mai importante biserici din regiunea Lugansk.  A supravieţuit celor două războaie – cel civil şi al doilea război mondial – şi regimului sovietic, iar astăzi aparţine Episcopiei de Severodoneţk – Starobilsk. A fost ridicată în 1840 şi este unul din monumentele care au fost catalogate conservabile. 

IMG_1003

În timpul războiului de la Donbas, 12 biserici şi paraclise numai din Episcopia de Severodoneţk-Starobilsk au fost distruse sau au suferit pierderi materiale. Serviciul de presă al Episcopiei prezintă un catalog cu bisericile care au suferit daune. (Pravmir 5/3/15)

IMG_1002

Traducere: http://acvila30.ro/ ; sursa: dimpenews.com

Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ http://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea http://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

Anunțuri